SASTOJCI:ZA BISKVIT:Okrugli kalup promjera 32 cm,6 bjelanjaka
4 kašike brašna,6 kaš. šećera.POTREBNO JOŠ:100 g. Nutelle,lješnjak,petit keks.
ZA FIL:1l. mlijeka,8 kaš. gustina,6 žutanjaka,10 kaš. šećera,1 puding od vanilije,200 gr. margarina,3 vanilin šećera,100g. čokolade za kuhanje.
PRIPREMA:Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin.Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.
Za biskvit:Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima.Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima.
Peći 15 min. na 180 stupnjeva. Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks.
Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu.Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi.
Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom. Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
No comments:
Post a Comment