raza

raza2

CRISPY KOLAČ



Prema kremastim kolačima poput ovoga nikada ne mogu ostati ravnodušna, ovaj recept za Crispy kolač izuo me iz cipela kao i mnoge koji su ga probali. Znajući koliko mama voli kremaste kolače, priznajem da sam joj malo poljuljala dijetu, ali jednostavno sam morala, jer se isplatilo. Šta da radim, jednostavno si ne mogu pomoći, jer kada imam dobar recept moram ga preporučiti, i to od srca.

Vjerujem da je Crispy kolač ispao još bolji zahvaljujući BAM Premium Belgijskim čokoladama koje sam koristila od svjetski poznate tvrtke Barry Callebaut u suradnji sa Mojačokolada.hr. Posebno bi istaknula Crispy bez kojega ovaj kolač kojeg sam osmislila ne bi bio isti, jer posebnost mu osim fine kremoznosti daje i hrskavost, tako se sve odlično uklopilo zbog čega sam veoma ponosna.



Ne želim pretjerati sa hvaljenjem ovog Crispy kolača da ne ispadne da to radim zbog spomenute suradnje. Vjerujte toliko sam sretna i oduševljena ovom slasticom da si ne mogu pomoći preporučiti i vama, jer prvim mojim zalogajem komentar je bio „ovo je zaista božanstveno”. Neću više duljiti sigurna sam da vas zanimaju detalji, koje ću rado objasniti.

SASTOJCI:
BISKVIT:
4 jaja
4 žlice šećera
3 žlice brašna
pola žličice praška za pecivo
2 žlice kakaa
KREMA:
1 puding od vanilije
500 ml mlijeka
50 gr šećera
200 gr bijele BAM Premium čokolade
400 ml vrhnja za šlag
OSTALO:
oko 350 gr tamnog eurokrema
oko 50 gr bijelog BAM  Premium crispya
TAMNI BISKVIT
1. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.

2. U žumanjke dodajte šećer, miksajte dok ne postane pjenasta smjesa.

3. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i sa kakaom.



4. Pripremljene sastojke dodajte u žumanjke, nastavite miksati.

5. Dodajte izrađene bjelanjke, te sve sjedinite pjenjačom.

6. Smjesu rasporedite na masni papir u obruču dimenzija 22 x 26 cm. Možete koristiti tepsiju.

smjesa za tamni biskvit
7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.

8. Nakon što se biskvit ohladi, prerežite ga na dva dijela.

kakao biskvit
PUDING KREMA OD BIJELE ČOKOLADE
1. Puding i šećer pomiješajte sa malo mlijeka.

2. Ostatak mlijeka stavite kuhati.

3. Nakon što mlijeko zakuha sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding.

4. Nastavite kuhati puding.

5. Skuhani puding prebacite u drugu posudu.

6. Odmah u vruće dodajte bijelu BAM Premium čokoladu koju je potrebno miješati dok se sasvim ne istopi. Čokoladu možete pronaći OVDJE. Uz promotivni kod: KOLAC10 dobit ćete 10% popusta.

bijela čokolada za kolače
7. Smjesu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se sasvim ohladi.

8. Ohlađenu smjesu izradite mikserom.

9. Posebno izradite vrhnje za šlag dok ne očvrsne, ali nemojte ga premutiti.

10. Pripremljeni šlag dodajte pudingu i sve sjedinite mikserom.

puding i šlag
krema sa bijelom čokoladom
CRISPY KOLAČ SLAGANJE
1. Biskvit postavite na tacnu.

prvi biskvit
2. Eurokrem omekanite u mikrovalnoj da se može lakše razmazivati i rasporedite 3 žlice preko biskvita.

eurokrem premaz
3. Posipajte bijeli BAM Premium crispy, kojeg možete pronaći OVDJE. Uz promotivni kod: KOLAC10 dobit ćete 10% popusta.

crispy čokolada
4. Premažite pola kreme.

prva krema
5. Postavite biskvit.

tamni biskvit
6. Premažite 3 žlice eurokrema.

eurokrem kolač
7. Posipajte bijeli BAM Premium crispy.

crispy bijela čokolada
8. Rasporedite preostalu kremu.

jako kremasti kolač
9. Pomoću fišeka omekšali eurokrem išarajte po kolaču.

nutela dekoracija
10. Ostavite kolač u frižideru da se stegne.

11. Prije serviranja kolač dekorirajte po želji i svakako ga posipajte bijelim BAM Premium crispyem.

No comments:

Post a Comment