raza

raza2

KOLAČ OD TREŠANJA



Ukusni kolač od trešanja zasigurno spada među najpopularnije slastice u ovo doba godine, a ovaj puta donosimo jednu zanimljivu varijantu napravljenu po tradicionalnoj recepturi. Riječ je o jednostavnom i ukusnom kolaču kojeg ste zasigurno već imali prilike probati, a ovaj recept identičan je onome kako su ga spravljale naše mame i bake.


Ovaj kolač od trešanja krasi iznimna mekoća i sočnost, a to smo postigli korištenjem nešto veće količine maslaca koji je dao specifičan i pomalo rustikalan okus. Količine namirnica koje smo koristili u ovom kolaču dostatne su za 10 do 12 ljudi, pa su idealne ukoliko vam stižu gosti, ali i ako imate brojne ukućane koji će ovu finu slasticu strusiti u tren oka. Naravno, ako to nije slučaj prilagodite količine svojim potrebama i veličini svojeg protvana.

KOLAČ OD TREŠANJA OSVAJA SVOJOM JEDNOSTAVNOŠĆU
Svakako vodite računa o kvaliteti trešanja, no ako su prave domaće nema razloga za brigu. Fine zrele trešnje odlično se uklapaju u ovo jednostavno tijesto, a spomenuti maslac dao je našem kolaču potrebnu sočnost. Kolač od trešanja jedan je od onih kolača koji osvajaju svojom jednostavnošću, ali istovremeno podsjećaju na neka stara vremena i mirise djetinjstva.

Istovremeno, ovo je i idealan recept za predstojeće ljetne dane koji obiluju ovim osvježavajućim voćem, pa nema razloga odgađati izradu ovog provjerenog i ukusnog kolača. Sve detalje kako napraviti ovaj ukusan kolač od trešanja pogledajte u našem videoreceptu:



 Ako volite ukusne kolače s voćem svakako preporučamo naše recepte za meku pitu s trešnjama i sirom,  čokoladni kolač s višnjama, kao i kremasti kolač sa šljivama. Predlažemo i da pogledate Receptturinu playlistu s tortama i kolačima na YouTubeu na OVOM linku.

Kolači s trešnjama idealna su slastica tijekom ljetnih dana.
Ovaj kolač s trešnjama mekan je, sočan i ukusan.

Kolač od trešanja


Save

Print
Priprema
45 minuta
Kuhanje
50 minuta
Ukupno
1 sat 35 minuta

Ukusni kolač od trešanja spada među najpopularnije slastice u ovo doba godine, a ovaj puta donosimo jednu zanimljivu varijantu napravljenu po tradicionalnoj recepturi.
Autor: Recepttura
Serves: 10-12
Sastojci
6 jaja
400 grama maslaca
400 grama šećera
500 grama brašna
1 vrećica praska za pecivo
2 vrećice vanilin šećera
1300 grama trešanja
Za posipanje:
šećer u prahu
Upute
Trešnje oprati te očistiti od peteljki i koštica.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjcima dodati šećer i vanilin šećer te izmiješati u svijetlu pjenastu smjesu.
Na štednjaku otopiti maslac, i ohlađenog uliti u smjesu.
Dobro izmiješati.
Dodati brašno sa praškom za pecivo i miksati da se svi sastojci povežu.
Umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg.
Dodavati po 3 žlice snijega od bjelanjaka u smjesu da se dobro izjednači.
Na kraju ubaciti očišćene trešnje i ručno ih izmiješati u smjesu.
Pleh za pečenje pomastiti i pobrašniti, te prebaciti kolač u njega.
Peče se 45 minuta na 190 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
Topli kolač posuti šećerom u prahu i servirati.

No comments:

Post a Comment