Hurmašice s kokosom
Sastojci:
100 g kokosa
200 g vrhnja kiselog
pola kg brašna, pola oštro pola glatko
1 prašak za pecivo
1 margarin
2 žumanjka
2 žlice šećera u prahu
Za sirup
600 g šećera
7 dl vode
1 limun
Priprema:
Margarin omekšati na sobnoj temperaturi, staviti jaja i šećer pa dobro izraditi da bude glatko, dodati vrhnje, kokos i brašno u koje smo pomiješali prašak. Tijesto treba biti glatko, uzimati komadiće tijesta veličine oraha, napraviti kuglicu i oblikovati na ribež, poredati u lim za pečenje i peći na 200 C, da poprimi zlatnu boju. Vodu šećer i limun prokuhati pa pečene vruće hurmašice preliti vrelom vodom.
Recept poslala: K.
Sastojci:
100 g kokosa
200 g vrhnja kiselog
pola kg brašna, pola oštro pola glatko
1 prašak za pecivo
1 margarin
2 žumanjka
2 žlice šećera u prahu
Za sirup
600 g šećera
7 dl vode
1 limun
Priprema:
Margarin omekšati na sobnoj temperaturi, staviti jaja i šećer pa dobro izraditi da bude glatko, dodati vrhnje, kokos i brašno u koje smo pomiješali prašak. Tijesto treba biti glatko, uzimati komadiće tijesta veličine oraha, napraviti kuglicu i oblikovati na ribež, poredati u lim za pečenje i peći na 200 C, da poprimi zlatnu boju. Vodu šećer i limun prokuhati pa pečene vruće hurmašice preliti vrelom vodom.
Recept poslala: K.
No comments:
Post a Comment